FAQ: veelgestelde vragen

FAQ

De veelgestelde vragen beantwoord

Dankzij WordPress Hosting is jouw WordPress-website altijd online en voor iedereen bereikbaar. Wij zorgen ervoor dat bezoekers en klanten jouw website kunnen bezoeken, zonder dat jij daar omkijken naar hebt. Wij regelen de techniek, zodat jij je kunt richten op jouw website en bijvoorbeeld de dienstverlening die je aanbiedt. Onze hosting is specifiek afgestemd op wat een WordPress-website nodig heeft.

Bij WebStarter zorgen we ervoor dat je de laatste versie van WordPress kunt gebruiken. We richten onze systemen doorlopend in op nieuwe updates, zodat je altijd de meest veilige, meest moderne en meer stabiele versie van het Content Management Systeem (CMS) kunt gebruiken.

Wil je jouw WordPress-website makkelijk optimaliseren? Dat kan met een paar handige plugins, die je gratis kunt gebruiken. Het gaat bij ons om:
- iThemes Security
- Rank Math SEO
- ShortPixl of reSmush.it Image Optimizer
- WP Rocket, WP Super Cache of W3 Total Cache
- Complianz | GDPR/CCPA Cookie Consent
Je kunt de plugins in WordPress activeren, waarna ze meteen actief zijn en jouw website optimaliseren.

Het Content Management Systeem (CMS) maakt het makkelijker om jouw website te beheren. Je hebt daar geen kennis van code of van programmeren voor nodig. Dus kun je werken met Microsoft Word? Dan kun je in WordPress jouw website beheren. WordPress is het populairste CMS ter wereld.

SSL staat voor Secure Sockets Layer. Het is een beveiligingslaag, die de verbinding met jouw website voor je bezoekers beveiligt. Je ontvangt bij onze hosting gratis een Let’s Encrypt SSL-certificaat, waarmee je er automatisch voor zorgt dat bezoekers via een beveiligde verbinding surfen.

Het SSL-certificaat garandeert dat bezoekers een beveiligde verbinding gebruiken als ze jouw website of webshop bezoeken. Dat voorkomt dat gegevens ongemerkt kunnen uitlekken of kunnen worden onderschept.

Nee, een SSL-certificaat is niet voor ieder website verplicht. Wel houden zoekmachines er steeds meer rekening mee en zullen bezoekers eerder afhaken als je ze geen beveiligde verbinding aanbiedt. Het SSL-certificaat is bij ons standaard gratis inbegrepen bij de hosting.

Verwerk je echter persoonsgegevens dan ben je basis van de AVG verplicht om online gebruik te maken van een SSL-certificaat. Dit geldt in ieder geval voor alle webshops die bestellingen laten plaatsen, net als voor websites met een contactformulier waarin bezoekers gegevens kunnen achterlaten.

Met onze hosting krijg je ook een pakket met professionele en veilige e-mail. Je kunt die instellen met de volgende gegevens:

POP3 server (inkomende): mail.uwdomein.nl
SMTP server(uitgaande): smtp.uwdomein.nl

POP3 poort: 110
SMTP poort: 587
IMAP poort: 143

Gebruikersnaam: hoofdaccount of [email protected]
Wachtwoord: zoals door ons afgegeven voor het hoofdaccount zoals je hebt aangemaakt voor de losse e-mail accounts.

SSL: Uit
Authenticatie voor SMTP is vereist

Voor Mac en Outlook gebruikers is er de optie 'Detecteer en update accountinstellingen automatisch' of 'Beheer verbindingsinstellingen automatisch' deze dient u uit te zetten om het correct te laten werken.

(uwdomein.nl is uiteraard de domeinnaam waarop u wenst in te loggen)

Ja, we hebben de systemen zo ingericht dat jouw website veilig is. Bovendien maak je gratis gebruik van een SSL-certificaat dat de veilige verbinding voor jouw bezoekers garandeert.

Zeker weten dat je een goede keuze maakt voor een hostingpakket? Bepaal of je hosting zoekt voor een CMS, specifiek voor WordPress, voor een webshop of voor een andere website. Zo weet je zeker dat je de juiste keuze maakt, met een pakket afgestemd op de manier waarop je online aan de slag wilt.

Ja, je kunt meerdere domeinen beheren in jouw hostingpakket. Houd er wel rekening mee dat je per afzonderlijke website een hostingpakket nodig hebt. Je kunt er wel voor kiezen om een domeinnaam extra toe te voegen, die je (nog) niet gebruikt voor een website of een webshop.

Je kunt inloggen op het Controlepaneel met de gegevens die je van ons hebt ontvangen in de bevestigingsmail. Uiteraard gebruik je daarbij de gebruikersnaam zoals aangegeven, met het wachtwoord dat door ons vertrekt is.

Vanuit het Controlepaneel kun je jouw website beheren. Je kunt de technische instellingen aanpassen, al is dat niet nodig om aan de slag te gaan met jouw website of webshop. Dus heb je vragen over de technische zaken? Bel ons op telefoonnummer 024 397 1111, stuur ons een e-mail naar [email protected] of maak een supportticket voor jouw uitgebreide vraag aan met een e-mail naar [email protected] We horen graag van je!